Výhra nad Edmontonem v české režii

dvorak-radek

Dallas Stars si do tabulky Západní konference připisují další dva důležité body za výhru 3:1 nad Edmonton Oilers, ke které hodně pomohli čeští hráči. Vedoucí gól Dallasu zaznamenal Radek Dvořák a vítězný gól utkání vsítil Tomáš Vincour.

Stars jsou v nejdůležitější fázi sezóny v dobré formě, bod totiž získali už pošesté v řadě, tentokrát nedali šanci Edmontonu. Dá se říci, že z minima vytěžili hráči texaského klubu maximum, v utkání měli totiž jen patnáct střel a dali z nich tři góly, zatímco soupeř vystřelil na bránu dvacetkrát a znovu výborného Kariho Lehtonena překonal jen jednou.

Edmonton byl střelecky produktivnější už v první třetině, kdy na střely zvítězil 7-4, jedinou přesilovou hru ale měli Stars, ovšem nic z ní nevytěžili. Jak se ukázalo, fanoušci Edmontonu nemají příliš v lásce obránce Dallasu Sheldona Souraye, kterého vypískali pokaždé, když se dotkl puku. Souray v Edmontonu hrál poprvé od svého odchodu z tohoto klubu po minulé sezóně.

Druhé dějství už bylo zajímavější a padly v něm hned dvě branky. Tu první vsítil v čase 8:35 Radek Dvořák, který se po přihrávce Vernona Fiddlera zorientoval v nepřehledné situaci před bránou a zařídil Stars vedení 1:0. Podruhé udeřili Hvězdy v čase 12:55, kdy jeden z hráčů Edmontonu nechtěně posunul gólmana Nikolaje Chabibulina a Tomáš Vincour pouze namířil puk do prázdné brány, 2:0. Na druhé straně kluziště zastavil v této třetině všech devět střel Olejářů Kari Lehtonen.

V závěrečné třetině utkání Dallas omezil na minimum šance Edmontonu a minutu před koncem zápasu poslal puk do prázdné brány Michael Ryder. Oilers se přesto podařilo překazit Lehtonenovi další nulu v sezóně, když 29 sekund před závěrečnou sirénou překonal finského gólmana Sam Gagner.

Sestava Dallas Stars

Eriksson-Ribeiro-Ryder
Ott-Benn-Burish
Nystrom-Fiddler-Dvořák
Garbutt-Wandell-Vincour

Souray-Robidas
Fistric-Daley
Goligoski-Larsen

Lehtonen

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply