Dallas zvítězil i na ledě Minnesoty

lehtonen-kari-2

Dallas Stars díky výhře 1:0 na ledě Minnesoty Wild prodloužil svoji vítěznou sérii už na šest zápasů a už na jedenáct utkání sérii získaného bodu. Vítěznou branku vstřelil Jamie Benn a k výhře pomohl čistým kontem gólman Kari Lehtonen.

Stars v první třetině přestříleli svého soupeře 10-8, ale moc kvalitních šancí k vidění nebylo. Matt Hackett předvedl dobrý zákrok po střele Adama Pardyho a zastavil i pokus Michaela Rydera. Jedinou přesilovou hru první třetiny měli domácí Wild a Lehtonen předvedl famózní zákrok při střele Danyho Heatleyho.

Ve druhé dvacetiminutovce si oba týmy připsaly po devíti střelách, ale opět bez gólové tečky. Hodně práce ale měli oba gólmani. Lehtonen krásně zastavil střelu Erika Christensena, i odražený výstřel Kylea Brodziaka. Hackett předvedl klíčové zákroky při šancích Toma Wandella, Mikea Ribeira a Louie Erikssona.

V úvodu třetí třetiny přežili Stars oslabení a brzy na to vstřelili jedinou branku utkání. Brenden Morrow našel Jamieho Benna, který dobře sklepl puk do brány a v čase 3:46 poslal Dallas do vedení. V závěrečné třetině zastavil Lehtonen osm střel Minnesoty, ale největší moment si schoval až do závěru utkání, když 3 vteřiny před sirénou chytil střelu Brodziaka a udržel tak své čisté konto.

Sestava Dallas Stars

Eriksson-Ribeiro-Ryder
Morrow-Benn-Ott
Nystrom-Fiddler-Burish
Garbutt-Wandell-Vincour

Fistric-Robidas
Goligoski-Larsen
Pardy-Daley

Lehtonen

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply