Dokáže Dallas prodloužit vítěznou sérii v Minnesotě?

eriksson-loui

Dnes v noci čeká Dallas další střetnutí, tentokráte zavítají na led Divočáků z Minnesoty. Dallasu se v poslední době velmi daří, důkazem je pět výher v řadě.

Naposledy porazili svěřenci trenéra Glena Gulutzana Anaheim 2:0. Michael Ryder vstřelil v tomto zápase, již celkově 30. gól v sezóně, čímž vyrovnal své prozatímní střelecké maximum. Bývalý hráč Montrealu a Bostonu má v poslední době, stejně jako celý tým skvělou formu – v posledních 10ti zápasech vyprodukoval skvělých 11 bodů (7+4)!

To Minnesota se nachází zcela v jiném rozpoložení. Divočáci, kteří byli z počátku sezóny velkým překvapením, se nyní výsledkově trápí. Koivu a spol. dokázali v posledních 5ti utkáních vyhrát jen jednou, když porazili Phoenix 3:2 v prodloužení. Během těchto 5ti utkání museli Wild spolknout hořkou pilulku v podobě dvou debaklů, které utrpěli od Detroitu (6:0), respektive Colorada (7:1).

Produktivitě Wild vévodí, letos poněkud nevýrazný Dany Heatley. Spolu s kapitánem Koivem by však měli pro obranu Stars představovat hlavní nebezpečí.

Produktivní je v poslední době kromě Rydera také Loui Eriksson (12 bodů v posledních 10ti utkáních). Švédský útočník se ještě nedávno hledal, jakoby ne a ne najít onu formu, která ho zdobila v posledních dvou sezónách. Poslední zápasy ovšem ukazují, že se Erikssonovi forma vrátila a nutno podotknout, že v pravý čas, neboť pacifická divize bude ještě určitě vyrovnaná a rozhodovat se bude do posledních chvil. Kromě něj a Rydera se v dnešním utkání bude určitě snažit také Jamie Benn, jehož dělí pouze jeden jediný bod od vyrovnání jeho bodového maxima z loňské sezóny, které činí 56 bodů.

V utkání s Anaheimem se trefil také navrátilec Brenden Morrow, jenž naposledy hrál 3. února proti San Jose. Svůj návrat okořenil 33letý matador úvodní brankou a jako správný kapitán nasměroval svůj tým k dalšímu vítězství.

K návratu Morrowa do sestavy se vyjádřil Mike Ribeiro: „Je to pro nás vzpruha, že je Brenden zpět,“ řekl střední útočník s číslem 63 pro klubový web. „Musíme dělat ty stejné věci jako doposud a tvrdě pracovat, pokud to dodržíme, jsem si jistý, že to dobře dopadne.“

Své dojmy po utkání sdělil také samotný Morrow: „Byl jsem trochu nervózní, nechtěl jsem týmu něco zkazit,“ řekl Morrow , jenž ovšem mohl děkovat pouze Lehtonenovi, za to, že v kolonce gólů svítila na straně Stars nula. Brenden byl totiž hned třikrát poslán na trestnou lavici.

Do utkání s Minnesotou nemůže Glen Gulutzan počítat s Radkem Dvořákem, jenž odstoupil v průběhu minulého zápasu a do utkání již nezasáhl. Wild se budou muset obejít bez Backstroma, Hardinga, Koiva (rameno), Boucharda (otřes mozku) a Cala Clutterbucka (nemoc)

Dallas to na Minnesotu umí

Když se podíváme na posledních deseti zápasů mezi oběma celky, tak zjistíme, že Stars vyhráli hned v osmi případech! Poslední vzájemné utkání sehrály oba celky nedávno, konkrétně 25. února, kdy Dallas přehrál svého soupeře 4:1. K tomuto výsledku nejvíce přispěl Tom Wandell, jenž vsítil dvě branky.

Bude se znovu radovat parta kolem uzdraveného kapitána Morrowa, nebo přeruší sérii špatných výsledků Minnesota?

Zápas začíná v jednu hodinu po půlnoci středoevropského času.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply