Morrow po návratu rozhodl o výhře nad Ducks

morrow-benn

Ve formě hrající Dallas Stars nezastavil ani Anaheim, který sice vzdoroval, ale o výhře domácích nakonec rozhodl navrátilec po zranění Brenden Morrow. V závěru utkání pojistil výhru na 2:0 trefou do prázdné brány Michael Ryder.

První třetina byla víceméně vyrovnaná, Kačeři na střely zvítězili 8-6, ale Stars měli několik vyložených příležitostí. Bekhend Adama Burishe dokázal vyrazit Jonas Hiller, který se vytáhl i proti střele Louie Erikssona. V závěru třetiny ještě Steve Ott orazítkoval svojí ranou tyč brány Ducks. V první třetině se nehrála ani jedna přesilová hra a zatím panoval bezgólový stav.

To ve druhé třetině už speciální týmy hrály hlavní roli. Hned poté, co Dallas nevyužil 35 vteřinovou přesilovku 5 na 3, poslal Jamie Benn křížnou přihrávku na Brendena Morrowa, který namířil puk přímo do odkryté brány Anaheimu a v čase 2:37 poslal Stars do vedení. Také Ducks měli pár přesilovek, kterých však nedokázali využít. Na střely vyhrál druhou třetinu vedoucí Dallas 9-6 a celkem vedl 15-14.

Pět minut po startu závěrečné třetiny hrál Anaheim třetí přesilovku večera, ale vyslal v ní pouze jednu střelu na bránu Kariho Lehtonena. Více práce měl finský gólman s pokusem Niklase Hagmana, který byl zcela volný před bránou. Pět minut před koncem třetí třetiny dostali Kačeři další přesilovou hru, ta ale trvala jen pět sekund, protože byl vyloučen Teemu Selanne za držení.

Anaheim hodně podržel Jonas Hiller, který si poradil se šancemi Louie Erikssona, Vernona Fiddlera i Erica Nystroma. V závěrečných minutách byl však odvolán z brány a 46 vteřin před závěrečnou sirénou poslal puk do prázdné brány Ryder. Stars díky výhře 2:0 nad Anaheimem pokračují na vítězné vlně a Kari Lehtonen si navíc připsal třetí nulu sezóny.

Sestava Dallas Stars

Eriksson-Ribeiro-Ryder
Morrow-Benn-Ott
Nystrom-Fiddler-Dvořák
Vincour-Wandell-Burish

Fistric-Robidas
Goligoski-Larsen
Daley-Pardy

Lehtonen

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply