Vincour rozhodl o výhře Stars nad San Jose

vincour-benn

Dallas Stars ve čtvrtek v noci zvítězili nad San Jose Sharks 4:3 po samostatných nájezdech a prodloužili svoji bodovou sérii už na devátý zápas v řadě. Největší měrou se o úspěch přičinil český útočník Tomáš Vincour.

Spolu s Vincourem byl hlavní postavou Stars jako obvykle gólman Kari Lehtonen, který tentokrát zastavil 45 střel a všech pět samostatných nájezdů hráčů Sharks. Tomáš Vincour před koncem základní hrací doby srovnal stav na 3:3 a v samostatných nájezdech vsítil vítězný gól.

San Jose už v první třetině Dallas výrazně přestřílelo 16-8, ale skórovat se mu nepodařilo. Začátek utkání měly lepší Hvězdy, které po dvanácti minutách vedly na střely 7-3, závěrečných osm minut ale ovládli hosté a připsali si třináct pokusů. Zářil ale Lehtonen a jeho nejlepší zákrok přišel po střele Patricka Marleaua v přesilovce. Blízko gólu byl i Loui Eriksson, ale jeho střela se otřela o brankovou konstrukci.

Ve druhé třetině se podařilo prolomit bezgólový stav Dallasu. Chvíli po skvělém Lehtonenově zákroku proti střele Ryana Clowea přihrál Jake Dowell Michaelu Ryderovi, který prošel přes obránce a prostřelil Anttiho Niemiho. Krátce na to měli Sharks druhou přesilovku utkání, ale ani z této nic nevytěžili. Dallas ale pouhé dvě sekundy před koncem třetiny smolně inkasoval, kdy bekhendem překonal Lehtonena Torrey Mitchell.

A pouze pětadvacet sekund po startu třetí třetiny se Shars povedl rychlý obrat. Joe Thornton poslal přihrávku zpoza brány na Marleaua, jenž zápěstím poslal puk do brány. Stars měli šance, ale Niemi zastavil pokusy Dowella, Vincoura i Goligoskiho. Na druhé straně úřadoval po šanci Andrewa Desjardinse Lehtonen. Dallasu se přesto podařilo srovnat, když útok zahájil Jamie Benn a předložil přihrávku Adamu Burishovi, který před bránou vrátil puk Bennovi a ten ho posunul podél Niemiho do brány.

Sharks se přesto vrátili do vedení, když střelu Dana Boylea dorazil do brány Joe Pavelski. Minutu před závěrem utkání ale přišla chvíle Tomáše Vincoura, který vstřelil vyrovnávací gól po nepřehledné situaci před bránou. V prodloužení měli domácí pár dobrých šancí, ale Marleau zastavil unikajícího Mikea Ribeira a Niemi vyrazil střelu Erikssona. Po dvouminutovém trestu Rydera mělo San Jose přesilovku, kterou ale nevyužilo. V samostatných nájezdech se neprosadilo hned pět hráčů Sharks, na druhé straně se ale při pátém nájezdu trefil Tomáš Vincour a rozhodl o výhře 4:3.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply