Dallas cestuje na led Vancouveru

gulutzan-glen

Není překvapením, že Vancouver Canucks vedou Severozápadní divizi, ve skutečnosti je mnohem větší překvapení to, že podceňovaní Dallas Stars bojují o titul v Pacifické divizi.

Tyto dva celky se v příštích čtyřech týdnech potkají ještě třikrát, počínaje úterního utkání ve Vancouveru. Úřadující šampioni Západní konference vedou svoji divizi o osmnáct bodů před Coloradem, ale v konferenci mají náskok pouhého bodu před Detroitem a St. Louis. Dallas byl jediným celkem v Pacifické divizi, který se v minulém ročníku neprotlačil do play-off, v této sezóně ale má našlápnuto mnohem lépe.

Stars, kteří neprohráli sedm utkání v řadě, se o vedení v Pacifické divizi dělí s Phoenixem a rádi by jistě navázali na výhry v Edmontonu a Calgary. „Nyní v dalších šestnácti utkáních bude každý bod důležitý a můžete sledovat, jak jsou si teď tyto dva týmy rovny,“ sdělil trenér Dallasu Glen Gulutzan. Oporou Dallasu je Loui Eriksson, který si proti Calgary připsal už svůj devátý bod z posledních šesti utkání.

„V play-off jsme nebyli několik let. Rozhodně se tam potřebujeme dostat. V poslední době jsme hráli opravdu dobře. V této konferenci je to hodně těsné. Každý zápas má pro nás obrovský význam. Potřebujeme všechny zápasy vyhrát, musíme tak pokračovat,“ prohlásil Eriksson.

Sérii čtyř vítězství Vancouveru nad Dallasem ukončil 26. února právě Eriksson, který v prodloužení rozhodl o výhře svého týmu 3:2. Na vlastním ledě ale Kanaďané vyhráli pět posledních utkání se Stars a gólman Roberto Luongo vyhrál dokonce osm utkání. Na druhé straně začne v bráně Dallasu Richard Bachman, který zastoupí přetěžovaného Kariho Lehtonena.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply