Stars podlehli Penguins na nájezdy

barch-krys

Čtyř-zápasovou vítěznou šňůru Dallasu přerušil až na samostatné nájezdy Pittsburg Penguins. Po šedesáti minutách bylo díky gólům Jamieho Benna, Sheldona Souraye a Michaela Rydera skóre 3:3, ale Penguins o své výhře rozhodli v závěrečných nájezdech.

Domácí se ujali vedení už po čtyřech minutách hry, kdy se Steve Ott dostal k odražené střele Adama Burishe a poslal puk Jamiemu Bennovi, který překonal gólmana Marca-Andre Fleuryho. Tučňáci ale dokázali minutu před koncem první třetiny srovnat skóre poté, co Pascal Dupuis našel Stevea Sullivana a ten backhandem překonal Kariho Lehtonena. Pittsburgh uprostřed první třetiny přišel o zraněného Krise Letanga, kterého úderem lokte do obličeje srazil Eric Nystrom, jenž ihned dostal dvě minuty za hrubost.

Svoji třetí přesilovku zahrávali Penguins hned na začátku druhé třetiny, ale ohánět se musel Fleury, proti střele zápěstím Vernona Fiddlera. Pittsburgh byl blízko využití přesilovky, ale backhand Jevgenije Malkina z ostrého úhlu trefil brankovou konstrukci. Druhá třetina byla ve znamení přesilových her hostů, kteří ale nevyužili ani dalších dvou a stav byl stále nerozhodný.

Minutu před koncem druhé třetiny se znovu vytáhl Fleury, který skvělým zákrokem zlikvidoval střelu Adama Burishe. Stars se však dvanáct sekund před sirénou vrátili do vedení, když Loui Eriksson nahrál Souraymu a ten přesnou střelou zajistil Dallasu vedení 2:1 po dvou třetinách. Druhou třetinou skončilo utkání také pro Stevea Sullivana, který odstoupil kvůli zranění ve spodní části těla.

Penguins se však nehodlali lehce vzdát a brzy bylo znovu srovnáno, když pokus Jordana Staala tečoval za Lehtonenova záda Craig Adams. Pittsburghu se o 39 vteřin později povedl velký obrat, střela Paula Mary byla tečována Chrisem Kunitzem a skončila až v bráně. O další minutu později mohlo být znovu srovnáno, ale Fleury vyrazil střelu Erikssona.

Srovnat se podařilo až Michaelu Ryderovi, který využil bezchybné přihrávky Erikssona, nejlepšího hráče Stars v tomto zápase. Zajímavou příležitost měl Dallas v další přesilovce, ale Fleury zastavil gólovou střelu Mikea Ribeira. V prodloužení zápasu nevyužili svých šancí Stephane Robidas ani Souray, jehož střela trefila tyč. Utkání tak rozhodovaly až nájezdy, ve kterých za Penguins skórovali Kunitz, James Neal a Dupuis, zatímco na straně Dallasu jen Eriksson a Benn, tudíž vítězství připadlo Pittsburghu.

Sestava Dallas Stars

Eriksson-Ribeiro-Ryder
Ott-Benn-Burish
Nystrom-Fiddler-Dvořák
Garbutt-Wandell-Vincour

Souray-Robidas
Fistric-Daley
Goligoski-Larsen

Lehtonen

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply